ABN Amro maakt weer winst

0

ABN Amro heeft in het derde kwartaal een nettowinst geboekt van 301 miljoen euro, beduidend beter dan in het tweede kwartaal, toen er verlies werd geleden. Desondanks blijft de bank voorzichtig met zijn vooruitzichten.

CEO Robert Swaak: “Terwijl de Covid-19 gezondheidscrisis ons allemaal nog steeds raakt, blijft onze focus vooral gericht op het welzijn van onze klanten en medewerkers. We blijven onze klanten zo veel mogelijk ondersteunen. Dankzij ons sterke digitale netwerk, de toewijding en flexibiliteit van onze mensen kunnen onze klanten blijven rekenen op onze consistente dienstverlening en is ons bedrijfsresultaat veerkrachtig. Half oktober is in Nederland een gedeeltelijke lockdown ingegaan. We zijn daarom voorzichtig over de vooruitzichten en bezorgd over de impact op de maatschappij op de lange termijn.”

Afbouwen

“Ondertussen is de review van onze strategie bijna afgerond en maken we goede voortgang met de eerste stappen van het afbouwen van de niet-kernactiviteiten van Corporate & Institutional Banking (CIB). De winst dit kwartaal is weerspiegeling van een goed operationeel resultaat en matigende kredietvoorzieningen onder uitdagende omstandigheden. Het resultaat werd positief beïnvloed door een boekwinst op de verkoop van ons kantoorgebouw in Parijs. De voorzieningen om de niet-kernactiviteiten van CIB af te bouwen hadden een negatieve impact”, aldus Swaak.

Negatieve rente

De netto rentebaten worden volgens Swaak nog altijd negatief beïnvloed door de druk op de spaarmarges ten gevolge van de negatieve rente en een lager volume aan zakelijke

 

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.