ABN Amro kiest voor Topicus Pension & Wealth

0

ABN Amro heeft voor de administratie van de persoonlijke pensioenaanvullingsproducten gekozen voor het softwareplatform van Topicus Pension & Wealth. Hierdoor kunnen particuliere klanten later dit jaar via de app en website eenvoudiger toegang krijgen tot producten als banksparen en pensioensparen.

ABN Amro vervangt met deze stap zijn eigen applicaties die tegen hun grenzen aan liepen, ook omdat de fiscale wetten in de loop van de tijd steeds weer opnieuw zijn gewijzigd. Het is de bedoeling dat alle klanten met producten in deze categorie eind dit jaar zijn overgezet op het nieuwe platform.

Met een paar klikken kunnen die klanten straks nieuwe fiscale producten afnemen en online mutaties doorgeven. In de nieuwe omgeving wordt zowel bij de inleg gedurende de looptijd, als bij de uitkering naar de toekomst beter rekening houden met de fiscale component van deze producten. Ook is er straks beter in te spelen op de verdere persoonlijke (pensioen)omstandigheden, zoals persoonlijke afspraken over verloning. Tot slot worden uitbetalingen meer maatwerk, toegesneden op de individuele klant.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.