Alweer vier jaar lang helpt ABN Amro het intermediair om actiever te zijn met het beheer van hypotheken. Die inspanningen zijn tijdens HypoVak beloond met de uitreiking van de eerste Gouden Lotus Award Klantbeheer.
“ABN Amro probeert de soorten leads elke keer relevanter te maken”
De Gouden Lotus Award Klantbeheer wordt vanaf nu tweejaarlijks uitgereikt aan de hypotheekverstrekker die volgens de adviseur een voortrekkersrol vervult op het gebied van actief klantbeheer. Die rol is bij ABN Amro niet alleen zichtbaar in de dienstverlening; de bank was ook één van de eerste geldverstrekkers die het Manifest Actief Klantbeheer heeft ondertekend, dat tot doel heeft dat actief klantbeheer per 2025 een logisch onderdeel is in de bedrijfsvoering van financieel dienstverleners.
Zorgplicht
“Het voeren van actief beheer is dan ook belangrijk voor de financiële dienstverlening als geheel”, vindt Mark Groenendijk, manager Intermediaire Distributie bij ABN Amro. “En dit wordt de komende jaren alleen nog maar belangrijker rondom de lopende hypotheek. Niet alleen omdat dit het intermediair meer business oplevert, maar ook vanwege het invullen van de zorgplicht die rust op zowel de aanbieder als de adviseur.”
Goed gevoel
Groenendijk is uiteraard erg blij dat de inspanningen van ABN Amro door het intermediair gewaardeerd worden met de Gouden Lotus Award Klantbeheer. “Het geeft een goed gevoel om te weten dat adviseurs als eerste aan ons denken bij dit thema. Met de award krijgt niet alleen onze dienstverlening waardering maar ook de inzet van vele mensen die er vanuit ABN Amro op de achtergrond aan gewerkt hebben.”
Tienduizenden toestemmingsverklaringen
ABN Amro deelde de afgelopen jaren veel klantdata met het intermediair in de vorm van leads (adviestriggers) rondom thema’s waarbij de bestaande klanten wellicht behoefte hebben aan advies, zoals verduurzaming en renteherziening. Vanuit privacy-oogpunt moet dit uiteraard wel op een juridisch verantwoorde manier gedaan worden. De bank begon daarom vier jaar geleden met het verkrijgen van toestemmingsverklaringen van klanten, zodat de bank de klantdata mag delen. Groenendijk: “Het verkrijgen van zo’n toestemmingsverklaring is echt noodzakelijk. Daarom stellen we onze klanten op verschillende manieren en momenten in staat om die toestemming te geven. Sinds vorig jaar hebben wij de verklaring ook in de offerte staan, wat voor een sterke toename heeft gezorgd. Het intermediair is daarnaast steeds actiever bezig door ook zijn bestaande klanten hierop te wijzen. Dat alles bij elkaar heeft inmiddels geleid tot enkele tienduizenden getekende toestemmingsverklaringen.” Afgelopen jaar vernieuwde ABN Amro ook de klantkaart, waarmee het intermediair eenvoudig op klantniveau de actuele situatie kan bekijken. “Je kunt bijvoorbeeld data zien over het actuele saldo, de huidige woningwaarde, de risicoklasse of wanneer de klant aan renteherziening toe is. Dit zijn allemaal mooie adviestriggers waar het intermediair zijn klant mee kan verrassen.”
Lees hier het hele interview met Mark Groenendijk in de nieuwe e-InFinance
Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.