ABN Amro Hypotheken past ketenintegratie aan

0

ABN Amro Hypotheken Groep (AAHG) gaat gebruikmaken van de HDN Connector van VDD IQware, ontwikkelaar en leverancier van het CMS-systeem Hyarchis.net.  Met deze oplossing kunnen hypotheekstukken die via HDN worden opgevraagd, verstuurd en ontvangen, direct worden geplaatst in het Hyarchis-systeem of systemen van derden. Op deze manier wordt de communicatie tussen AAHG, tussenpersonen en de klant eenvoudiger, wat resulteert in efficiënte ketensamenwerking.

Vanaf januari 2013 is de afschaffing van de provisie op advies over complexe financiële producten een feit en moeten klanten betalen voor advies. Hypotheekverstrekkers zijn gedwongen om kritisch naar hun processen te kijken om deze zo efficiënt mogelijk in te richten, de kosten zo laag mogelijk te houden en een goede concurrentiepositie te behalen en behouden.

“De doelstellingen die bij deze ketenintegratie voorop staan, zijn het verhogen van de klanttevredenheid en het verbeteren van de kwaliteit van het proces”, vertelt Karin Polman, BU Manager bij AAHG. “De klant weet zo eerder waar hij aan toe is. Door een eenduidige definitie van de stukken in de keten wordt de kans op fouten gereduceerd. Ook het kostenvoordeel en het terugdringen van handmatige handelingen is voor ons van groot belang. We zijn al erg tevreden met de behaalde resultaten, momenteel zitten we op een digitale verwerking van ongeveer 50% van de stukken. Aangezien de werkgeversverklaring sinds kort ook digitaal geaccepteerd wordt, zal dit de komende tijd flink stijgen. Uiteindelijk streven we ernaar om alles volledig digitaal te kunnen verwerken.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.