ABN Amro heeft profijt van overwaardehypotheek

0

ABN Amro heeft in het derde kwartaal een nettowinst geboekt van 558 miljoen euro. Dat was voor een deel te danken aan de hypotheekafdeling, en dan met name de nieuwe overwaardehypotheek.

CEO Kees van Dijkhuizen (foto): “Ons aandeel op de hypotheekmarkt is verbeterd van 17% in Q2 2019 naar 22% in Q3 2019, mede dankzij nieuwe producten zoals een hypotheek waarbij ouderen de overwaarde op hun woning kunnen verzilveren en hypotheken met een rentevaste periode van 30 jaar die deel uitmaken van het ‘originate-to-distribute’ platform.”

Lage rente

“Het derde kwartaal was een gemengd kwartaal. We bleven ons richten op de uitvoering van onze strategie en behaalden weer goede financiële resultaten, met een rendement op eigen vermogen van 11%. Tegelijkertijd heeft de sector nog steeds te maken met grote uitdagingen, waaronder de aanhoudend lage rente”, aldus Van Dijkhuizen.

Witwassen

“Het Openbaar Ministerie heeft ons eind september geïnformeerd dat ABN Amro Bank. onderwerp is van een onderzoek met betrekking tot de Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme (Wwft). Het is onzeker wanneer het onderzoek zal zijn afgerond en wat de uitkomst zal zijn. Wij werken volledig mee aan het onderzoek. We hebben ons plan voor de versterking van onze basis voor opsporing van financiële criminaliteit (DFC) en herstel van tekortkomingen verder uitgewerkt en ons plan vergeleken met best practises op basis van een uitgebreide review door een onafhankelijke deskundige.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.