ABN Amro groeit op hypotheekmarkt

0

ABN Amro zag in het tweede kwartaal het marktaandeel op de hypotheekmarkt met 3% verbeteren naar 17%. CEO Kees van Dijkhuizen: “Een stijging terwijl we gedisciplineerd bleven prijzen. We verwachten dat ons marktaandeel in het komende kwartaal opnieuw verder zal verbeteren.”

In het eerste kwartaal van dit jaar nam de hypotheekportefeuille van ABN Amro nog met 0,6% af. Dijkhuizen voorspelde toen al op basis van ‘een goedgevulde hypothekenpijplijn’ een stijgend lijn van het marktaandeel. ABN Amro lanceerde aan het begin van het tweede kwartaal de nieuwe Overwaarde Hypotheek voor senioren en de Duurzaam Wonen Hypotheek.

Stater

De bank boekte in het tweede kwartaal een nettowinst van 693 miljoen euro. Hierin is ook de opbrengst van de verkoop van Stater verwerkt. De bank ziet hypotheekadministratie niet als kernactiviteit en verkocht om die reden eind maart 75% van de aandelen in Stater voor 127,5 mln euro aan Infosys. De bank houdt een strategisch belang van 25% en blijft tevens klant van Stater. De hypotheekadministrateur beheert ruim 1,3 miljoen hypotheekleningen voor meer dan 30 hypotheekaanbieders op de Nederlandse markt.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.