ABN Amro gaat rentemiddeling aanbieden

0

ABN Amro zegt zijn hypotheekklanten zo snel mogelijk rentemiddeling aan te gaan bieden. Wanneer klanten hier gebruik van kunnen maken kan de bank nog niet precies te zeggen. ABN Amro denkt nog zeker een half jaar nodig te hebben om het te realiseren.

Via rentemiddeling kunnen klanten in bepaalde gevallen profiteren van de huidige lage rente door de boeterente en kosten over de resterende looptijd van hun huidige hypotheekrente uit te smeren. ABN Amro: “Of rentemiddeling voordelig is voor de klant, hangt van veel factoren af, waaronder de hypotheekvorm, de hoogte van de rente, de resterende rentevastduur.”

Door onduidelijkheid over met name de fiscale behandeling van de boeterente zegt de bank het tot voor kort niet verantwoord om rentemiddeling aan klanten aan te bieden. “Vrij recent heeft staatssecretaris Wiebes van Financiën aangekondigd die onduidelijkheid en belemmeringen op te zullen lossen. Daardoor heeft ABN Amro besloten rentemiddeling te gaan aanbieden.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.