Aanvulling Leidraad vergoeding voor vervroegde aflossing hypotheek

0

Met een brief informeert de AFM de sector over een aanvulling van de leidraad ‘Vergoeding vervroegde aflossing van de hypotheek’. In deze Leidraad uit 2017 is toegevoegd op welk moment de vergelijkingsrente wordt vastgesteld.

De AFM heeft de leidraad aangevuld met de volgende informatie: “De vergelijkingsrente mag in beginsel niet lager zijn dan rente op de tussen aanbieder en klant afgesproken aflosdatum. Wanneer het hanteren van de aflosdatum praktisch gezien niet mogelijk is, kan een aanbieder een datum kiezen voor het vaststellen van de vergelijkingsrente die maximaal vijf werkdagen voor de afgesproken aflosdatum ligt. De hypotheekrente is recent een aantal keer gestegen en sommige aanbieders stellen de vergelijkingsrente vast op een datum voorafgaand aan de aflosdatum. Hierover hebben wij vragen ontvangen van consumenten en adviseurs. Dit was de aanleiding om de leidraad aan te vullen met het moment wanneer de aanbieder de vergelijkingsrente vaststelt.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.