‘Aanvullende zorgverzekering vaker gekozen’

0

Bij vergelijkingssite Geld.nl wordt opgemerkt dat er dit overstapseizoen meer mensen op zoek zijn naar een andere zorgverzekering. Ook valt het de vergelijker op dat een grotere groep consumenten bij hun nieuwe zorgverzekering het risico op onverwachte zorgkosten beperkt.

De belangrijkste reden dat er meer mensen met hun zorgverzekering aan het shoppen zijn is volgens Amanda Bulthuis van Geld.nl de gestegen zorgpremie voor 2024. “Mensen zijn echt op zoek naar manieren om zich slimmer te verzekeren en te besparen op hun zorgpremie. Zo zien we dit jaar veel minder mensen kiezen voor een verhoogd eigen risico. In 2023 deed nog ruim 38% dat, nu nog maar iets meer dan 27%”, aldus Bulthuis.

Verder kiezen mensen er volgens Geld.nl vaker voor om zich aanvullend te verzekeren. “Vorig jaar koos 55% voor een of meerdere aanvullende verzekeringen. Bij de zorgverzekering voor 2024 verzekert ruim 59% zich aanvullend. Consumenten verzekeren zich vooral vaker aanvullend voor de tandartskosten. Nu kiest bijna 45% voor een aanvullende tandartsdekking, tegenover iets meer dan 40% in 2023”, zegt Bulthuis.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.