Aanvullende tandartsverzekering vaak ongebruikt

0

Hoewel 77% van de Nederlanders in 2019 beschikte over een aanvullende tandartsverzekering, maakte maar liefst één op de drie verzekerden hier geen gebruik van. Dit blijkt uit onderzoek van vergelijkingssite Pricewise onder 1.000 respondenten in samenwerking met onderzoeksbureau Panel Inzicht. 

De meest gekozen dekking voor tandartsverzekeringen is 250 euro per jaar met een vergoeding van 75%. De premie hiervoor bedraagt voor 2020 gemiddeld 147,50 euro per jaar. Een uitgebreide tandartsverzekering met een 100% vergoeding tot 1.250 euro kost maximaal 690 euro per jaar. De premies liggen in de meeste gevallen ver boven de gemiddeld verbruikte tandartskosten van 128 euro per jaar.

Toch laat 71% van de aanvullend verzekerden hun pakket voor 2020 onveranderd en is 9% zelfs van plan om een nog uitgebreidere aanvullende dekking te nemen. Ook is 19% van de mensen die nu alleen een basisverzekering heeft, van plan om voor 2020 toch een tandartsverzekering af te sluiten.

“Volgend jaar is deze tandartsdekking opnieuw relatief duur in verhouding tot de daadwerkelijke kosten; zo betaal je bij een dekking tot 500 euro zomaar 400 euro aan de verzekeraar. Stel dat je 400 euro aan kosten hebt, dan betaal je dus evenveel aan de verzekering als aan de tandarts,” geeft Hans de Kok, directeur van Pricewise, aan.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.