Aanvraag Tegemoetkoming Vaste Lasten mkb

0

Mkb-ondernemers die direct worden geraakt door de coronamaatregelen van het kabinet, kunnen vanaf morgen de Tegemoetkoming Vaste Lasten mkb (TVL) aanvragen. De hoogte van deze tegemoetkoming is afhankelijk van meerdere factoren, maar maximaal 50.000 euro voor juni tot en met september 2020.

Hoeveel een bedrijf precies ontvangt is afhankelijk van de bedrijfsomvang, de hoogte van de vaste kosten en de mate van omzetderving. De regeling maakt onderdeel uit van het tweede noodpakket van het kabinet en is goedgekeurd door de Europese Commissie. Staatssecretaris Mona Keijzer van Economische Zaken en Klimaat laat weten dat de TVL-regeling vanaf dinsdag 30 juni 2020 om 12:00 uur beschikbaar is op de website rvo.nl/tvl

Voorwaarden TVL

In aanmerking voor de TVL komen de getroffen sectoren uit de eerdere TOGS-regeling. Mkb-ondernemers in onder meer horeca, recreatie, evenementen, kermissen, podia en theaters krijgen – bovenop de tegemoetkoming loonkosten (NOW) – een belastingvrije tegemoetkoming van het ministerie van EZK om hun vaste materiële kosten te kunnen betalen. Bedrijven moeten van juni tot en met september 2020 minimaal 30% omzetverlies hebben door de coronacrisis. Het aandeel vaste lasten van de omzet is minimaal 4.000 euro. Van dat deel wordt maximaal 50% gecompenseerd. De tegemoetkoming is minimaal 1.000 euro en maximaal 50.000 euro. De regeling is eenmalig aan te vragen tot en met 30 oktober 2020.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.