Aantal verhuizingen blijft hoog

0

In het eerste halfjaar van 2019 lag het aantal verhuisde personen met 864.000 op vrijwel hetzelfde niveau als een jaar eerder. Daarmee ligt het aantal verhuisde personen nog steeds op een hoog niveau, stelt het CBS op basis van nieuwe cijfers.

In het eerste halfjaar verhuisden opnieuw minder gezinnen met kinderen, maar meer jonge ongehuwd samenwonende stellen (+6%). Van de vier grote steden zijn in het eerste halfjaar van 2019 alleen in Amsterdam meer jonge gezinnen met kinderen verhuisd, binnen de stad of naar een andere gemeente, dan een jaar eerder. In die stad steeg ook het aantal verhuizende jonge samenwoners zonder kinderen sterker dan in Rotterdam, Utrecht en Den Haag.

Nadat er vanaf 2014 elk jaar meer mensen verhuisden, was er in 2018 een daling van 5%. In 2017 verhuisde in het eerste halfjaar een recordaantal van 912.000 mensen. Volgens het CBS wordt er in de tweede helft van een jaar doorgaans meer verhuisd dan in de eerste helft.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.