Aantal overstappers naar recordhoogte

0

In het najaar van 2022 heeft naar schatting tussen de 8,1 en 8,5 procent van de zorgverzekerden gekozen voor een andere zorgverzekeraar, zo blijkt uit een voorlopige analyse door Vektis. Dat zijn in totaal 1,4 miljoen verzekerden. De schatting is gebaseerd op de cijfers van alle zorgverzekeraars.

Voor deze schatting is alleen gekeken naar het aantal verzekerden dat voor 2023 een polis afsluit bij een andere zorgverzekeraar dan in 2022. Eind april publiceert Vektis een uitgebreide analyse van de overstapcijfers: de Zorgthermometer Verzekerden in beeld. Dan is ook inzichtelijk voor welke zorgverzekering, aanvullende verzekeringen en de hoogte van het eigen risico de verzekerden hebben gekozen.

Vorig jaar was het definitieve overstapcijfer 6,7%. Het definitieve overstapcijfer van dit jaar volgt in februari. Verzekerden konden tot en met 31 december 2022 hun zorgverzekering opzeggen en hebben tot 1 februari 2023 de tijd om een nieuwe zorgverzekering af te sluiten. Hoewel het definitieve overstappercentage licht kan afwijken van de schatting, lijkt het er op dat dit overstapseizoen het hoogste overstappercentage kent sinds de introductie van de basisverzekering in 2006

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.