Aantal Ockto sessies neemt toe

0

In januari was het intermediair goed voor 43% van alle Ockto sessies. Op een dip in december na, laat het gebruik binnen het intermediaire kanaal maand op maand een stijgende lijn zien. In vergelijking met augustus 2019 is de groei binnen het intermediaire kanaal vorige maand zelfs verdubbeld.

De overige 57% van de sessies in januari 2020 is gedaan door pensioenpartijen, verzekeraars, hypotheekverstrekkers, consumptief krediet aanbieders, huurmarkt en andere partijen.

Inmiddels zijn er al vijf geldverstrekkers die werken met de Ockto Brondata Service (OBS): Aegon, Allianz, Argenta, BijBouwe en Rabobank. De hoeveelheid documenten die hierdoor komen te vervallen verschilt per aanbieder. De werkgeversverklaring is bij alle vijf de partijen komen te vervallen, MijnPensioenoverzicht.nl bij vier van de vijf en Aegon is voornemens de kopie legitimatie te laten vervallen.

Alleen nog data

In het aanvraagtraject van een hypotheek zorgt OBS ervoor dat geldverstrekkers zelf bepaal12de brondata en documenten kunnen ophalen, zonder dat deze door de adviseur aangeleverd hoeven te worden. Zo wordt een forse tijdswinst behaald voor zowel de consument als de adviseur. OBS faciliteert het digitaal communiceren tussen klant, adviseur, HDN en geldverstrekker. Het uiteindelijke doel is om in plaats van documenten, alleen nog (bron)data te hoeven gebruiken voor de acceptatie van een hypotheekaanvraag.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.