Aantal ladingdiefstallen in 2016 gestegen

0

Het lukt maar niet om het aantal ladingdiefstallen te verminderen. Vorig jaar steeg het aantal diefstallen met 29%. Er werd 226 keer een lading uit een vrachtwagen gestolen, tegen 177 keer in 2015. Het Verbond van Verzekeraars blijft zich inzetten om deze vorm van criminaliteit tegen te gaan.

Het Verbond lanceerde in 2014 bijvoorbeeld samen met Transport en Logistiek Nederland (TLN) en verladersorganisatie EVO de website www.preventieinzicht.nl. Hiermee kunnen ondernemers hun kennis over het voorkomen van transportcriminaliteit testen. Ook neemt de politie verzorgingsplaatsen langs snelwegen standaard mee in de dagelijkse surveillance en houdt gerichte controleacties op hotspots. Koploper in 2016 was Hazeldonk langs de A16 met 40 ladingdiefstallen.

Minder gestolen vrachtauto’s

De politie denkt dat de recente toename van het aantal ladingdiefstallen voor een deel is toe te schrijven aan enkele dadergroepen. Er was ook een positieve ontwikkeling te melden. Het aantal gestolen vrachtauto’s nam in 2016 af, van 150 in 2015 tot 110 in 2016.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.