‘Aantal geschillen met aannemers blijft stijgen’

0

Juridisch dienstverlener DAS vindt het opvallend dat het aantal geschillen met aannemers blijft stijgen. Het aantal arbeidszaken daalt juist. Daarnaast komen er inmiddels meldingen binnen van werknemers of nabestaanden die hun werkgever aansprakelijk stellen als zij of een overleden dierbare corona hebben opgelopen op de werkvloer en daardoor ernstig ziek of overleden zijn.

Dit blijkt uit het DAShboard van de rechtsbijstandverzekeraar over opvallende ontwikkelingen en trends in het tweede kwartaal van 2021.

Geschillen met aannemers

In Q2 2021 waren er ruim 250 meer geschillen met aannemers dan in Q2 2020. Ook ten opzichte van Q1 2021 steeg het aantal; namelijk met bijna 200 zaken. Lees hier over de oorzaken hiervan.

Dalend aantal arbeidszaken

In Q2 2021 waren er bijna 2000 minder arbeidsgeschillen dan in Q2 2020. Ook ten opzichte van Q1 2021 daalt het aantal; namelijk met bijna 1500 zaken. De hausse aan verwachte arbeidszaken blijft dus uit. Het lijkt erop dat door de verschillende overheidssubsidies veel ontslagen zijn voorkomen. Dit was ook het doel van de NOW-regeling.

Coronabesmetting

Bij DAS komen meldingen binnen van mensen die een werkgever aansprakelijk stellen voor coronabesmetting. “Het gaat om schrijnende gevallen en gelukkig niet om grote aantallen, maar we zien ze inmiddels wel. Werkgevers worden aangesproken omdat ze niet goed aan hun zorgplicht hebben voldaan. Zij zorgden niet voor een veilige en gezonde werkplek. Bijvoorbeeld door het ontbreken van hygiënemiddelen op de werkvloer of er niet voor zorgen dat er voldoende afstand kan worden bewaard. Het bewijs voor nalatigheid van een werkgever ligt bij de slachtoffers en dat is geen makkelijke opgave”, aldus de verzekeraar.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.