Aantal faillissementen loopt op

0

Het aantal failliet verklaarde bedrijven is opnieuw gestegen. Vorige maand zijn er 5 bedrijven meer failliet verklaard dan in december 2017, meldt het CBS. Relatief gezien werden er in januari de meeste faillissementen uitgesproken in de horeca.

In december steeg het aantal uitgesproken faillissementen nog met 17 stuks tot een totaal van 304. Niet gecorrigeerd voor zittingsdagen zijn er in januari van dit jaar 309 bedrijven en instellingen (exclusief eenmanszaken) failliet verklaard. Van alle bedrijfstakken had de handel hierin het grootste aandeel, namelijk 72 faillissementen.

Ontwikkeling stabiel

Dalingen en stijgingen van het aantal faillissementen kunnen elkaar snel opvolgen. Sinds de piek in mei 2013 is er sprake van een dalende trend. In augustus 2017 bereikte het aantal faillissementen het laagste niveau sinds 2001. Daarna wisselden stijgingen en dalingen elkaar af. In december en januari nam het aantal faillissementen weer iets toe. Toch noemt het CBS de ontwikkeling van het aantal faillissementen over de laatste 10 maanden min of meer stabiel.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.