Aantal betaalpauzes loopt weer op

0

Het aantal consumenten dat een betalingsregeling heeft ontvangen voor de hypotheek loopt weer op. Na relatief rustige zomermaanden komen er de laatste weken gemiddeld 1.000 betaalpauzes per week bij. In de eerste vijf weken van de intelligente lockdown lag dit aantal bijna drie keer zo hoog.

Tot nu toe hebben bijna 36.000 consumenten een betaalpauze ontvangen van banken voor de aflossing van hun hypotheek of consumptief krediet, blijkt uit de nieuwe Corona Monitor van de Nederlandse Vereniging van Banken (NVB). Het totaal aantal klanten met een hypotheek dat sinds het uitbreken van de coronacrisis in maart een betaalpauze heeft ontvangen staat vandaag op 24.000 en het aantal betaalpauzes voor (consumptieve) leningen op bijna 12.000. Hiermee is in totaal 85 miljoen euro gemoeid (vier weken geleden 81 miljoen euro).

De eerste Corona Monitor verscheen op 16 april, 5 weken nadat Nederland met de intelligente lockdown te maken kreeg. In die periode ontvingen de eerste 14.000 klanten met een hypotheek een betaalpauze en 3.500 klanten voor hun consumptieve leningen.

Rustige zomermaanden

Van eind mei tot half augustus bleef het aantal verleende betaalpauzes redelijk stabiel. Op 29 mei hadden 19.000 klanten met een hypotheek een betaalpauze ontvangen. Dit aantal liep vervolgens op naar 20.000 op 7 augustus. Het betreft in de meeste gevallen een betaalpauze van één tot en met drie maanden. Bij consumptieve leningen liep het aantal betaalpauzes in de zomermaanden iets meer op.

Klik om toegang te krijgen tot nvb-corona-monitor_30-10-2020.pdf

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.