Aantal autobranden zorgelijk

0

In de eerste negen maanden van 2018 zijn al 2.927 autobranden bij verzekeraars gemeld. Dat is het hoogste aantal in vijf jaar tijd. Ten opzichte van de eerste negen maanden in 2017, steeg het aantal gemelde autobranden dit jaar met bijna 4%.

Dat blijkt uit cijfers van het Centrum voor Verzekeringsstatistiek (CVS) van het Verbond van Verzekeraars. Het Verbond van Verzekeraars laat weten dat verzekeraars zich zorgen maken over het toenemend aantal autobranden in de afgelopen vijf jaar. Het adviseert autobezitters om hun auto altijd op een zo zichtbaar mogelijke plek te parkeren, het liefst bij licht van bijvoorbeeld een lantaarnpaal, omdat pyromanen niet graag gezien worden. Daarnaast wijst het Verbond op het belang van buurt WhatsApp-groepen, waarmee verdachte gedragingen in de wijk met elkaar uitgewisseld kunnen worden.

Groningen plust 34 procent

De meeste autobranden vonden dit jaar plaats in provincie Zuid-Holland (522), gevolgd door Noord-Brabant (476). De grootste stijging vond plaats in provincie Groningen. Daar steeg het aantal gemelde autobranden met maar liefst 34%, van 91 naar 122 autobranden.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.