Aantal autobranden blijft stijgen

0

Het Verbond van Verzekeraars noemt de stijgende trend in het aantal autobranden zeer zorgelijk. In 2019 registreerden verzekeraars in totaal 4.941 autobranden. Dit is een stijging van ruim 12% ten opzichte van 2018.  De autobranden ontstaan voornamelijk door brandstichting.

Het Centrum voor Verzekeringsstatistiek (CVS) ontvangt van verzekeraars cijfers over hun verzekeringen en ingediende claims. Particuliere autobezitters met een beperkt casco- (WA-plus) of cascoverzekering (allrisk) zijn verzekerd tegen autobranden. De geregistreerde claims komen van deze verzekerden. Ongeveer 70% procent van het Nederlandse wagenpark heeft zo’n verzekering.

Rotterdam

Ingedeeld naar provincie voert Zuid-Holland de top drie aan met 3.051 claims. Op plaats twee staat de provincie Noord-Brabant met 2.999 claims en de derde plaats is voor Noord-Holland met 2.301 claims. In de jaren 2016 tot en met 2019 claimden inwoners van Rotterdam de meeste autobranden: 573, gevolgd door Den Haag met 541, Amsterdam met 533 en Utrecht met 448 claims.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.