Aanmelden initiatieven PensioenWegwijzer 2023

0

De PensioenWegwijzer is een prijs voor initiatieven die het mensen gemakkelijk maken om inzicht te krijgen in hun pensioen en om actie te ondernemen als dat nodig is. De prijs wordt uitgereikt als onderdeel van de Pensioen3daagse die dit jaar wordt gehouden van 7 tot en met 9 november.

De prijs is een initiatief van Wijzer in geldzaken. Ook initiatieven die al eerder meegedaan hebben en doorontwikkeld zijn dingen mee met de verkiezing. Aanmelding van initiatieven kan hier. Op 7 november zullen de finalisten met het meest innovatieve praktijkvoorbeeld hun initiatief presenteren tijdens de opening van de Pensioen3daagse.

In 2022 won Nationale-Nederlanden (foto) de achtste PensioenWegwijzer voor hun initiatief Human Capital Planner en Pensioen Pulse. De jury noemde de aanpak ‘vernieuwend en breed toepasbaar’ en roemde het initiatief vanwege ‘het centraal zetten en empoweren van de werkgever’.

Jury PensioenWegwijzer 2023

Een jury van (gedrags)wetenschappers en vakspecialisten beoordeelden de inzendingen op basis van vorm en bewezen effectiviteit op keuzegedrag. Dit jaar bestaat de jury uit:

  • Professor dr. Lisa Brüggen, Maastricht University
  • Dr. Marret Noordewier, Universiteit Leiden en Kenniscentrum Psychologie en Economisch Gedrag
  • Professor dr. Marcel Zeelenberg, Tilburg University
  • Ellen Kraft, Nationale Nederlanden – Winnaar juryprijs PensioenWegwijzer 2022
  • Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid

Voor de PensioenWegwijzer 2023 zoekt de jury interventies, methodes of producten die mensen activeren of het maken van keuzes vergemakkelijken en verbeteren.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.