Aandacht soft controls leidt tot nominatie PensioenPro Award Diversiteit & Inclusie

0

Met de aandacht voor soft controls om het streven naar diversiteit in pensioenbesturen naar een hoger plan wil tillen, is de Pensioenfederatie genomineerd voor de PensioenPro Award Diversiteit & Inclusie.

De commissie Risicomanagement van de Pensioenfederatie nam het initiatief tot het schrijven van een discussiestuk over soft controls, dat inmiddels meer dan 500 keer is gedownload. Het sturen op soft controls leidt tot bewustwording van de huidige manier van werken bij een fondsbestuur. Soft controls gaan over de dynamiek in een bestuur. Door het organiseren van een tegengeluid, kan een bestuur vaste patronen doorbreken. En als het bestuur ervoor zorgt dat in vergaderingen iedereen zich kan uitspreken, zorgt dat voor meer perspectieven en betere afwegingen en besluitvorming. De Pensioenfederatie vindt dat soft controls als onderdeel van de interne beheersing meer prioriteit verdient en wil daar met het discussiestuk aan bijdragen.

Verscheidenheid

De award Diversiteit & Inclusie wordt uitgereikt aan een pensioenorganisatie die aantoonbaar werk maakt van diversiteit en inclusie in het (pensioenfonds)bestuur. De jury kijkt hierbij naar verscheidenheid in brede zin, van jong/oud, man/vrouw en achtergrond, tot verscheidenheid in denk- en zienswijze. Voor deze categorie is de jury uitgebreid met gespecialiseerde gastjuryleden. De award wordt vanavond uitgereikt tijdens het PensioenPro Focus congres.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.