Aan welke kant staat AFM

0

Hypotheekverstrekkers die de vrijemarktwerking belemmeren door selectief met tussenpersonen en financieel adviseurs zaken te doen, dat kan gewoon niet volgens u. Hoewel de AFM dit fenomeen onderkent, ziet het nog geen aanleiding hierop in te grijpen. InFinance heeft aan een aantal van u gevraagd hier eens op te reageren. Dit zijn in het kort een paar reacties. Lees het uitgebreide verhaal in de nieuwste InFinance van juli.

Heeft u nog de behoefte te reageren naar aanleiding hiervan: mail het naar eindredactie@3xi.nl

“Samenwerkingen die de klant verplichten bij een duurdere of minder goede adviseur aan te kloppen (en niet bij een door de klant te kiezen onafhankelijke adviseur) zouden verboden moeten worden. Voorbeelden hiervan zijn Startersleningen verstrekt door woningbouwcoöperaties (in Amsterdam alleen via Vereniging Eigen Huis en De Hypotheekshop af te sluiten) of NIBC die alleen met landelijke (dure) ketens samenwerkt. Klanten worden op deze manier gedwongen extra kosten te maken, dat is onnodig en niet in het klantbelang.”

Krokodillentranen van verzekeraars zijn nu niet echt aan de orde van de dag.”

Zoals de probleemstelling nu ligt vragen wij ons af hoe het met onze zorgplicht is gesteld, als de aanbieder geen info meer wil geven over zijn producten omdat er geen aanstelling meer is. Hoe kan je die nog uitvoeren…

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.