a.s.r. vaker op 100% brondata-acceptatie

0

Na de introductie eind 2020 van de DigiThuis hypotheek heeft de digitale acceptatie bij a.s.r. een vlucht genomen. Inmiddels wordt bijna één op de vier hypotheekaanvragen voor dit product volledig geaccepteerd op basis van brondata, die met behulp van de Ockto-app is opgehaald.

In plaats van het aanleveren van fysieke stukken wordt de benodigde data voor de aanvraag van een DigiThuis hypotheek via de Ockto-app direct opgehaald bij MijnOverheid, MijnPensioen, Mijn Belastingdienst en Mijn UWV. Dit resulteert in een snellere doorlooptijd van de aanvraag. Volgens Gert Vasse, account director Ockto, laat a.s.r. met dit resultaat zien dat brondata de gamechanger is om ‘acceptatie terwijl u wacht’ mogelijk te maken.

Aanhaken bij digitalisering

De DigiThuis hypotheek is voor klanten die maximaal 80% van de marktwaarde van hun woning willen financieren zonder NHG. Herbert Meinders, ketenmanager hypotheken bij a.s.r.: “Het aanvraagproces voor hypotheken blijft verder digitaliseren, zowel bij ons als andere partijen in de markt. Door nu ervaring op te doen met het gebruik van brondata kan de adviseur in de toekomst veel tijd en kosten besparen en beter voldoen aan de wensen van de klant”.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.