a.s.r. start integratieproces Generali

0

De overname van Generali Nederland door ASR Nederland is officieel afgerond. Vandaag zijn de activiteiten met betrekking tot de volledige integratie van de activiteiten van Generali Nederland van start gegaan. De integratie zal gefaseerd plaatsvinden en naar verwachting in 2020 zijn afgerond.

De circa 350 medewerkers van Generali Nederland verhuizen in de loop van dit jaar naar de locaties van a.s.r. Ook de producten van Generali zullen op termijn het a.s.r.-label krijgen. Het label verdwijnt daarmee na meer dan 145 jaar uit het straatbeeld in Nederland. Jos Baeten, CEO a.s.r., benadrukt dat de integratie van Generali met de ‘grootst mogelijke zorgvuldigheid’ voor alle partijen zal plaatsvinden.

Goedkeuring

a.s.r. en Generali Nederland kondigden vorig jaar september de overname aan. Inmiddels is aan alle voorwaarden die aan de overname gesteld waren voldaan. Waaronder de verklaring van geen bezwaar van De Nederlandsche Bank en de goedkeuring van de Autoriteit Consument & Markt. De ondernemingsraden van a.s.r. en Generali Nederland hadden eerder al een positief advies uitgebracht.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.