a.s.r. koopt Brand New Day PPI

0

Met de overname van het resterende 50%-belang is a.s.r. volledig eigenaar geworden Brand New Day Premiepensioeninstelling N.V. (BND PPI). Brand New Day ontvangt 70 miljoen euro voor haar belang. Dit bedrag wordt gebruikt om het eigen vermogen van Brand New Day Bank te verstevigen.

Brand New Day PPI is in 2011 door Brand New Day en a.s.r. opgericht en bedient anno 2020 ongeveer 5.800 werkgevers met 145.000 deelnemers aan pensioenregelingen. Het beheerd vermogen bedroeg eind 2019 989 miljoen euro. Brand New Day PPI is gevestigd in Amsterdam en heeft 52 FTE in dienst. Alle medewerkers treden na de overname in dienst bij a.s.r. en de PPI zal op termijn een andere naam krijgen.

Brand New Day en a.s.r. hadden beiden een 50%-belang in de PPI van Brand New Day. Met de aankoop wordt het marktaandeel van a.s.r. uitgebreid tot circa 15% in de Nederlandse markt voor beschikbare premieregelingen. Brand New Day gaat zich met haar bank nu volledig richten op de pensioenmarkt voor particulieren.

Kalo Bagijn, oprichter en CEO: “Als ondernemer moet je keuzes maken. We groeien erg hard met onze bank en zien voor de toekomst veel kansen met onze pensioenproducten voor particulieren, in Nederland en andere landen van Europa. Daar gaan we ons na de verkoop van onze collectieve activiteiten volledig op richten.”

VvAA verkoopt aandelenpakket

Gelijktijdig met de verkoop van het belang in de PPI aan a.s.r. neemt de bestaande BND-aandeelhouder Hartwig het 9,99%-belang van a.s.r. en het 9,17%-belang van VvAA in Brand New Day Houdstermaatschappij N.V. over. Na deze transacties heeft Brand New Day Houdstermaatschappij nog twee aandeelhouders: Hartwig (74% belang) en Brand New Day N.V. (oprichters en personeel van het eerste uur van Brand New Day, 26% belang).

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.