a.s.r. centraliseert pensioensystemen

0

Ter voorbereiding op de nationale pensioenhervormingen centraliseert en moderniseert a.s.r. haar belangrijkste pensioen IT-systemen op het SaaS-platform Plexus van Keylane. Het nieuwe platform gaat de pensioenadministratie verzorgen voor meer dan één miljoen a.s.r. deelnemers.

Die deelnemers zijn nu nog verdeeld over drie verschillende systemen. a.s.r. verwacht de volledige overgang medio 2025 afgerond te hebben. Dan moet er een modern en gecentraliseerd platform staan, voorzien van geïntegreerde werkgevers- en adviseursportalen en één a.s.r. portaal voor de deelnemer. Het platform krijgt daarnaast een brede DC- en DB-functionaliteit. In 2026 moet het nieuwe pensioenstelsel ingaan.

Folkert Pama, directeur pensioenen a.s.r.: “De overstap is van cruciaal belang om met een nieuw systeem efficiënter te kunnen werken en klaar te zijn voor het nieuwe pensioenstelsel. Deze overgang biedt zowel onze klanten als a.s.r. gemak, een goede digitale klantbediening en maakt het daarnaast mogelijk om snel in te spelen op de veranderende behoeften van de markt.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.