A+ rating voor verzekeringsbedrijven Achmea

0

Fitch Ratings heeft de verzekeringsbedrijven van Achmea een A+ kredietoordeel (IFS) toegekend met een stabiele toekomstverwachting. Fitch verwacht dat Achmea op termijn een structureel hoger resultaat zal behalen vanwege doorgevoerde kostenverlagingen en rendementsmaatregelen.

De kapitaalspositie van Achmea wordt als ‘zeer sterk’ aangemerkt. Willem van Duin, voorzitter van de Raad van Bestuur van Achmea: “We worden gezien als een solide verzekeraar met een robuuste solvabiliteit. En een gezonde financiële positie is zeker ook in het belang van onze klanten, die te allen tijde op ons moeten kunnen rekenen.”

Obligaties

In lijn met de A+ IFS-beoordeling, is op de ‘senior obligaties’ van Achmea een ‘A-’ oordeel door Fitch vastgesteld en op de achtergestelde obligaties van Achmea een ‘BBB’ rating, waarbij de toekomstverwachting bij beide stabiel is. “Het kredietoordeel van Fitch helpt ons een bredere doelgroep van beleggers voor onze obligaties te interesseren”, aldus Van Duin.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.