87 miljoen voor kleine energiebesparende ingrepen

0

Het ministerie van Binnenlandse Zaken stelt 87 miljoen euro beschikbaar aan gemeenten die huiseigenaren stimuleren om kleine energiebesparende maatregelen in huis te nemen. Minister Kajsa Ollongren hoopt met de Regeling Reductie Energiegebruik (RRE) 1 miljoen huizen te bereiken.

Met de regeling kunnen gemeenten zelf projecten opzetten die huiseigenaren helpen bij het verminderen van hun energiegebruik. Een voorbeeld zijn vouchers die huiseigenaren kunnen inzetten voor kleine energiebesparende maatregelen, zoals het inregelen van de cv-installatie en het aanbrengen van radiatorfolie of tochtstrip. Maar ook het geven van advies aan huiseigenaren over verdergaande energiebesparende maatregelen, zoals dak-, raam- of gevelisolatie.

Voorstellen indienen

Per gemeente bedraagt de specifieke uitkering maximaal 9 miljoen euro en maximaal 90 euro per woning waarvoor een aanvraag is ingediend. Gemeenten hebben tot en met 14 november 2019 de tijd gekregen om voorstellen voor projecten in te dienen op de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. Na goedkeuring hebben gemeenten tot eind 2020 de tijd om de projecten uit te voeren. De belangrijkste voorwaarde voor de specifieke uitkering RRE is dat de activiteiten waarvoor de uitkering wordt aangevraagd, bijdragen aan de beoogde CO2-reductie.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.