86.000 huizen via HDN naar notaris

0

HDN verwacht dat er in het tweede kwartaal van dit jaar ruim 86.000 hypotheken zullen passeren. Vorig jaar waren dat er rond deze tijd 84.000. HDN baseert deze toename van zo’n 2,4% op het aantal hypotheekaanvragen en hun vermoedelijke passeerdatum in juni.

Het gehele hypotheektraject neemt momenteel gemiddeld 40 tot 45 dagen in beslag. Bij HDN is van elke hypotheekaanvraag een te verwachten passeerdatum bekend. “Hierdoor is er een betrouwbare schatting te maken voor juni en zien we een vergelijkbaar aantal gepasseerde hypotheken vergeleken met de afgelopen 12 maanden met uitzondering van december 2017.”

166.000

HDN registreert circa 82% van alle hypotheekofferte-aanvragen in Nederland. De eerste helft van dit jaar komt volgens een HDN-schatting uit op 166.000 aangevraagde en gepasseerde hypotheken. Vorig jaar waren dat in dezelfde periode 167.000 gepasseerde hypotheken. Het verschil komt uit op een bescheiden daling van minder dan 1%.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.