Shirt uit en zwaaien. Antoinette blogt – Dag 4

0

Gisteren eindigde de blog met de wens naar welverdiend bier. Ik zal er niet te veel over uitweiden, maar dat is gelukt. Terug naar onze heroïsche tocht op de Mont Ventoux.

Met een snelheid van 80 km per uur gaan we weer naar beneden

Het was een groot dilemma voor de organisatie. Natuurlijk wilden ze zo’n levensgevaarlijke situatie als afgelopen jaar vermijden, maar om de tour af te lasten of in te korten is een zware beslissing. De deelnemers hebben tenslotte maanden getraind en zich van alles ontzegd.

Neem Myro, de data-analist van FlexFront, die vast van plan was om drie keer de berg te veroveren en hiervoor de afgelopen maanden honderden fietskilometers in de benen heeft gepompt. Of Christian Bouter van Advieskeuze die zich tien weken lang als een aanhanger van de blauwe knoop heeft gedragen.

De natuur kent geen compassie

Nog belangrijker zijn de patiënten die ook naar boven willen, op eigen kracht, soms geholpen door een collega-fietser. Misschien wel voor de laatste keer. Het is bijna onmenselijk om hen die kans te ontnemen. Ik geef het je te doen als organisatie. Maar de natuur kent geen compassie.

IJsbrokken ontwijken

Het KNMI legt op internet uit dat windkracht 8 een stormachtig karakter heeft met windsnelheden van 62-74 kilometer per uur.
Volgens deze weersite is voortbewegen in deze omstandigheden zeer moeilijk. En toch gingen we naar de top.

Twee uur lang was het min of meer verantwoord als je je vastberaden voelt. Dus negeerden de helden van de Tour du ALS de rondvliegende ijsbrokken en onderkoelingsverschijnselen.

80 km per uur naar beneden

Uiteindelijk is iedereen weer veilig beneden gekomen. Alleen dat al is bijzonder.

Met snelheden van 80 kilometer per uur (check op Strava Paul van Polanen) zoefden de renners naar beneden en werden de lopers met shuttlebusjes naar beneden gebracht.

Shirt uit en zwaaien

Eenmaal op basecamp blies het dweilorkest weer energie in de vermoeide spieren en deed het terrein niet onder voor een eersteklas dancefestival.

DJ Nelson maakte het feest compleet met de partyknaller Shirt uit en Zwaaien. De videobeelden houden we intern.

Tijd voor reflectie

Vandaag zitten we weer de hele dag in de bus naar huis en is het tijd voor reflectie. Hoe zwaar was het? Hoe mooi, hoe te gek…

In de vermoeide gezichten beginnen de ogen te twinkelen. Dit zou echt de laatste keer zijn. Als eerste laat Bjarne, degene die gisteren nog aangaf nooit meer op een fiets te stappen, zich een belofte ontlokken. Heel snel gevolgd door Antoinette, Monique en bijna alle andere passagiers van de Snelle Vliet.

Vanuit het thuisfront volgen instemmende geluiden. Degenen die vorig jaar erbij waren en dit jaar oversloegen, hebben spijt als haren op hun hoofd. We gaan dus volgend jaar weer!

Doet u mee?

Als voorproefje is op 13 oktober een Nederlandse editie van de Tour du ALS. Kunnen we alvast oefenen. Doet u mee? Aanmelden kan via sponsor@swimfortim.nl

Swim for Tim Diner

De actie Swim for Tim heeft in de afgelopen 3 jaar in totaal een dikke € 328.000 opgebracht voor Stichting ALS Nederland. Maandag 27 mei 2019 vertrok het team ‘Klim for Tim’ richting de Mont Ventoux, met als doel de top. Hiervan doet Antoinette de hele week dagelijks verslag op InFinance.nl. Ook wordt in 2019 de 3e editie van het ‘Swim for Tim Diner’ gehouden en wel op maandag 1 juli 2019. Samen de strijd aangaan om meer geld in te zamelen voor ALS. Hoofdsponsoren dit jaar zijn: Argenta, MUNT Hypotheken, Nationale Borg, Lloyds Bank, NIBC Direct, Nationale Waarborg en FlexFront Groep.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Antoinette Kalkman

Antoinette Kalkman is oprichter van de FlexFront Groep, directeur van Nationale Waarborg en initiator van Swim for Tim, Klim for Tim en het ALS-diner. Ook is zij ambassadeur van het platform Client Officer.