70% WGA-offertes via Adfiz-formulier

0

Bij 70% van de offerteaanvragen WGA ERD wordt al gebruik gemaakt van het Adfiz-uitvraagformulier. Dit uniforme formulier werd vorig jaar door de commissie Zorg & Inkomen van Adfiz geïntroduceerd. Adviseurs kunnen hiermee bij meerdere aanbieders tegelijk een offerte opvragen.

Het uniforme uitvraagvraagformulier WGA ERD wordt inmiddels door alle grote inkomensverzekeraars geaccepteerd. Werkgevers kunnen via hun adviseur gebruikmaken van het uniforme uitvraagformulier.

Minder privacygevoelig

Het formulier heeft onlangs een aantal wijzigingen ondergaan. Zo is het formulier – na overleg met de Autoriteit Persoonsgegevens en het Verbond van Verzekeraars -minder privacygevoelig gemaakt. In plaats van de volledige geboortedatum, kan nu worden volstaan met alleen het geboortejaar van de werknemer.

Nieuwe update

Adfiz werkt op dit moment aan een update van het formulier, zodat deze geschikt is voor het eigenrisicodragerschap per 1 juli 2017 (beslismoment: 1 april 2017).

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.