7.291 Adviseurs Duurzaam Wonen

0

Al 7.291 hypotheek- en financieel adviseurs en andere geïnteresseerden, zoals mid- en backoffice medewerkers, zijn inmiddels geslaagd voor de opleiding Adviseur Duurzaam Wonen. Naast de geslaagden, zijn er op dit moment nog 1.207 adviseurs bezig met hun opleiding.

Met de opgedane kennis kunnen de geslaagden het onderwerp verduurzamen van de eigen woning uitlichten in al hun adviesgesprekken met huizenkopers en woningbezitters. Daarmee spelen zij een belangrijke rol in het versnellen van de vergroening van het woningbestand. Het hypotheekgesprek is tenslotte hét moment om energiebesparende maatregelen te bespreken. Adviseurs die de opleiding al hebben gedaan, geven aan dat zij beter in staat zijn om de mogelijkheden hiervoor te schetsen en daar heel goede resultaten mee behalen.

Sectorcollectief Duurzaam Wonen

In april 2020 stelden circa 90 bedrijven en instanties uit de hypotheekmarkt zichzelf via het Sectorcollectief Duurzaam Wonen tot doel om dat jaar 80% van alle 10.000 hypotheekadviseurs in Nederland op te leiden tot Adviseur Duurzaam Wonen. En dat is dus al bijna gelukt. Als ook de 1.207 adviseurs die nog bezig zijn met hun opleiding slagen, komt het totaal aantal gediplomeerde Adviseurs Duurzaam Wonen uit op 8.498. Door de vereisten van SEH zal het aantal geslaagden in 2021 verder toenemen, aangezien SEH-gecertificeerde adviseurs voor eind 2021 de opleiding dienen af te ronden.

Adviseur Duurzaam Wonen

Met de opleiding doen hypotheekadviseurs en andere financieel adviseurs brede kennis op: van klimaatakkoord tot financieringsoplossingen en van de BENG-normen tot mogelijke verduurzamingsmaatregelen. Deze vijf opleiders bieden de opleiding aan: Dukers & Baelemans, Hoffelijk, Lindenhaeghe, Impact en NIBE-SVV. Na succesvolle afronding van de opleiding mogen deelnemers de titel ‘Adviseur Duurzaam Wonen’ voeren en kunnen zij deelnemen aan een vaardigheidstraining om de kennis en vaardigheden bij te houden. De training geeft de adviseur tevens handvatten om het onderwerp mee te nemen in het hypotheekgesprek. Deze vaardigheidstrainingen leveren komend jaar 6 A-punten op voor de SEH.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.