65-jarige betaalt laagste autopremie

0

Tussen je 30ste en 75ste verjaardag betaal je de laagste premie voor de autoverzekering, maar het laagste punt ligt bij 65 jaar, blijkt uit een vergelijking die financiële vergelijkingssite Geld.nl heeft gemaakt op basis van drie verschillende auto’s en dekkingen.

Als verder alle andere factoren hetzelfde blijven betaalt een 65-jarige bestuurder gemiddeld 41,31 euro per maand. Dit terwijl een bestuurder van 25 jaar in dezelfde situatie gemiddeld 55,50 euro per maand betaalt. Dat is dus 26% meer. Een bestuurder van 80 jaar betaalt met gemiddeld 64,64 euro per maand 56% meer dan een 65-jarige. Autoverzekeraars rekenen een opslag voor jongere en oudere bestuurders, omdat zij volgens de statistieken vaker betrokken zijn bij ongevallen.

“Deze percentages zijn natuurlijk gebaseerd op fictieve scenario’s”, legt Amanda Bulthuis, expert geld & verzekeringen bij Geld.nl uit. “In de praktijk zal de premie voor iedereen anders zijn, omdat mensen tijdens hun leven schadevrije jaren opbouwen of juist verliezen en in verschillende auto’s rijden. Maar als we naar de vergelijkingen kijken die mensen bij ons maken, zien we ook dat mensen rond de 65 jaar de laagste premie betalen.”

Knik bij 35 jaar

Opvallend in de steekproef is ook dat de op één na laagste premie bij 35 jaar ligt. Dit komt volgens Bulthuis doordat de premie tussen het 25ste en 35ste levensjaar daalt, maar tussen 35 en 55 jaar rekenen veel autoverzekeraars een opslag in de premie, omdat er bij automobilisten van die leeftijd vaak kinderen in de auto zitten.

 

 

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.