626 Adviseurs leggen eed af

0

Tijdens de VKG On Stage-dagen in Rijswijk, Zwolle en Eindhoven eind april legden in totaal 626 assurantieadviseurs de beroepseed of -belofte af. De beëdigde adviseurs ontvingen van VKG een officieel certificaat als teken van hun beëdiging. ,,De beroepseed is wettelijk verplicht voor alle bestuurders en commissarissen van alle financiële instellingen in Nederland. Het kosteloos aanbieden van het afleggen van de eed of belofte past goed bij onze missie”, zegt Peter van der Linde, directeur Leven, Kredieten en Inkomen VKG.

De eed en de belofte werden afgenomen door Lex van Kampen, algemeen directeur van VKG en secretaris van de OvFD. Vervolgens gingen Wouter de Vries (docent dienstenmarketing VU) en Ruud van Kampen (algemeen directeur VKG) in gesprek over het thema ‘DNA’. Zij bespraken samen dat de financieel adviseur, in tegenspraak tot andere geluiden in de markt, een glansrijke toekomst en een prachtige uitgangspositie heeft, mits hij zijn toegevoegde waarde (zijn ‘DNA’) aan de klant laat zien en een goede intensieve band met zijn klanten onderhoudt.

Jurjen Oosterbaan Martinius (algemeen directeur Bureau D&O) gaf aan dat de consument juist in deze tijd van grote onzekerheden meer dan ooit behoefte heeft aan financieel advies en begeleiding. Hij constateert dat de euforie over de afschaffing van provisie bij de voorvechters ervan begint om te slaan in toenemende zorgen, omdat voor de consument de toegang tot het onontbeerlijke financiële advies eerder verslechterd is dan verbeterd. Een afschaffing van provisie op schadeverzekeringen is volgens Oosterbaan niet aanstaande.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.