500 miljoen in duurzaam ASR fonds

0

Institutionele beleggers zijn voor ruim 500 miljoen euro ingestapt in het ASR ESG IndexPlus Institutioneel Euro Bedrijfsobligatiefonds. Het was bij de introductie in juli 2017 het eerste duurzame obligatiefonds in de nieuwe lijn ESG-fondsen van ASR vermogensbeheer.

Het duurzame obligatiefonds belegt wereldwijd in bedrijfsobligaties en andere vastrentende waarden in euro’s, met minimaal een BBB rating. Door een participatie in dit fonds geven institutionele beleggers een invulling aan het ESG-profiel (environment, social, governance) van hun beleggingen.

Beter rendement

Het fonds mag beperkt afwijken van de benchmark, onder meer om de duurzaamheidsdoelstellingen te behalen. Het beleggingsbeleid is er tevens op gericht om over een periode van drie jaar een rendement te behalen dat per jaar minimaal gelijk is aan het rendement van de benchmark. ASR vermogensbeheer is ervan overtuigd dat duurzame beleggingen op langere termijn een beter rendement behalen.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.