47% kan bij baanverlies spaarpot aanspreken

0

Een zelf uitgevoerd onderzoek van Munt Hypotheken wijst uit dat 47% van de Nederlanders denkt zijn of haar hypotheeklasten bij baanverlies langer dan een jaar te kunnen betalen. Circa 9% van de respondenten laat echter weten direct bij het verliezen van de baan financieel in de knel te komen.

Om het plaatje compleet te maken: 21% geeft aan over voldoende middelen te beschikken om bij baanverlies de hypotheeklasten tot maximaal een jaar zonder problemen te voldoen. 23% komt binnen zes maanden na werkloosheid in de knel met het betalen van de hypothecaire lasten of zegt het simpelweg niet te weten.

Waakzaam blijven

Voor het onderzoek zijn ruim duizend consumenten met een hypotheek ondervraagd in alle relevante leeftijdscategorieën. Munt-directeur Ellen Hensbergen: “Uit deze percentages blijkt maar weer dat we met z’n allen best weerbaar zijn en dat sparen bij ons allen in het bloed zit. Maar het onderzoek laat ook zien dat een deel van de mensen minder weerbaar zijn en bij werkloosheid op korte termijn of direct in de knel komen met het betalen van de hypothecaire lasten. Het is dus zaak om waakzaam te blijven.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.