Groen adviseren is de norm (1)

0

We vroegen een aantal service-, franchise- en adviesketens op welke wijze zij de aangesloten adviseurs stimuleren en ondersteunen om verduurzaming onderdeel van het hypotheekadvies te laten zijn en hoe succesvol die aanpak is. Vandaag: Tim Rijvers algemeen directeur van DAK Intermediairscollectief.

‘Inmiddels is ongeveer 75% van onze adviseurs geslaagd voor de opleiding Adviseur Duurzaam Wonen”

DAK is aangesloten bij het Sectorcollectief Duurzaam Wonen. Wat doen jullie nog meer om vergroening van het hypotheekadvies te stimuleren en wat merken de aangesloten adviseurs hiervan?

“De rol van de hypotheekadviseur is cruciaal bij verduurzaming van de woning. En natuurlijk helpen wij onze adviseurs daar maximaal bij. Meerdere keren per jaar organiseert DAK webinars waarbij dit belangrijke thema centraal staat. Met minstens 150 kijkers merken we dat hier toch elke keer weer veel animo voor is! Relevante gastsprekers praten onze adviseurs bij over de laatste mogelijkheden. Daarnaast hebben wij natuurlijk ook specialisten in onze Voorbespreekdesk waar adviseurs altijd terecht kunnen voor raad en daad.”

Welk percentage aangesloten adviseurs heeft de opleiding Adviseur Duurzaam Wonen al met succes afgerond?

“DAK is via het Sectorcollectief Duurzaam Wonen mede-initiatiefnemer van de opleiding Adviseur Duurzaam Wonen. Samen met geldverstrekkers en opleiders stimuleren wij adviseurs en medewerkers om de opleiding Adviseur Duurzaam Wonen te volgen. Met goed resultaat. Inmiddels is ongeveer 75% van onze adviseurs geslaagd voor de opleiding en nemen zij verduurzaming actief mee in het adviesgesprek.”

Ervaart de consument het hypotheekgesprek als een logische plek om energiebesparende maatregelen te bespreken?

”Uit de gesprekken die wij met onze leden hebben, horen we dat consumenten wel willen vergroenen, maar in eerste instantie niet altijd weten hoe ze dat aan moeten pakken. Het is moeilijk om te overzien wat er qua energiebesparende voorzieningen mogelijk is en wat daarbij komt kijken. Een adviseur kan daar goed bij helpen door samen te kijken welke maatregelen interessant zijn. Er wordt ook gekeken wat het kost, wat het oplevert en of er subsidiemogelijkheden zijn. Omdat er voor duurzaamheid geïnvesteerd moet worden is het hypotheekgesprek daarom het moment om verduurzaming ter sprake te brengen.”

Welke energiebesparende maatregelen zou je zelf nog willen nemen?

“Ik heb zojuist 24 zonnepanelen geïnstalleerd. Daarnaast ben ik aan het kijken naar een warmtepomp en dakisolatie!”

 

 

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.