38% woningbezitters investeert al in verduurzaming

0

Van de woningbezitters investeert 38% nu al in verduurzaming van hun woning. Woningonderhoud is voor 36% van de bezitters mede aanleiding om dit te doen. De keuze om de eigen woning te verduurzamen is vaak een financiële kwestie. Investeringen moeten wel terugverdiend worden.

Het ING Woonbericht dat hierover bericht stelt dat 60% van de woningbezitters vindt dat investeringen terugverdiend moeten worden. Bij slechts 5% is de financiële component ondergeschikt aan klimaatverbetering. Een te lange terugverdientijd (41%) is daarbij de voornaamste reden om geen geld te besteden aan de verduurzaming van de woning. Ook wachten woningbezitters op ondersteuning vanuit de overheid (20%).

Kans voor adviseurs

Hypotheekverstrekkers worden volgens het door Kantar uitgevoerde onderzoek zelden (7%) benaderd met vragen over verduurzaming. Maar Wim Flikweert, manager Wonen bij ING, vindt het ook opvallend dat financiële adviseurs nog maar weinig worden ingeschakeld rondom verduurzamingskwesties. “Dit terwijl veel mensen financiële redenen als belangrijkste argument aanvoeren om al dan niet te gaan verduurzamen. Zowel de adviseur als de woningbezitter kan hier dus veel winst behalen door informatie te delen en te halen”.

Voor het onderzoek zijn 1.052 personen ondervraagd, waarvan 697 koopwoningbezitters en 355 personen wonend in een huurwoning met koopplannen binnen nu en 2 jaar.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.