345 miljoen voor Syntrus Achmea

0

Vijf Nederlandse pensioenfondsen gaan via Syntrus Achmea in totaal 345 miljoen euro extra investeren in het Particuliere Hypothekenfonds. De extra mandaten zorgen voor een versnelde groei van het hypotheekbedrijf van Syntrus Achmea, waar ook de labels Attens en Tellius deel van uitmaken.

Eerder maakte Syntrus Achmea al bekend dit jaar voor 2,5 miljard euro aan nieuwe hypotheken te verstrekken: 1,4 miljard euro uit nieuwe mandaten en 1,1 miljard euro uit aflossingen van bestaande hypotheken.

Het hypotheekbedrijf ging vorig jaar door de grens van 10 miljard euro. De totale portefeuille stijgt dit jaar naar ruim 12 miljard euro. “Wij zien een aanhoudend grote belangstelling van institutionele beleggers voor woninghypotheken”, zegt directievoorzitter Arthur van der Wal van Syntrus Achmea. “Het rendement-risicoprofiel van deze asset class blijft zeer aantrekkelijk, zeker nu de ECB de rente aanhoudend laag houdt.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.