‘34% denkt ten onrechte dat mobiele telefoon is verzekerd via inboedelverzekering’

0

Over de dekking van de inboedelverzekering bij val- en stootschade zijn nog veel misvattingen, bleek uit onderzoek van Pricewise onder 1.000 Nederlanders in samenwerking met onafhankelijk veldwerkbureau Panel Inzicht. Zo denkt ruim een derde (34%) van de Nederlanders dat beschadigingen aan de mobiele telefoon door vallen of stoten zijn verzekerd via de basisdekking van een inboedelverzekering.

Uit het onderzoek blijkt dat 40% van de Nederlanders denkt dat een mobiele telefoon alleen verzekerd kan worden via een telefoonverzekering. Dit is niet het geval. Ook een inboedelverzekering biedt dekking voor mobiele telefoons. Welke schade precies verzekerd is, hangt af van de dekking die iemand kiest en de verzekeraar. Een beschadiging doordat de mobiele telefoon valt, is bij geen enkele verzekeraar gedekt met de basisdekking van de inboedelverzekering. Dit soort schades vallen alleen onder uitgebreidere dekkingen van de inboedelverzekering van sommige verzekeraars. Bij 34% van de Nederlanders is dit niet bekend. Over andere mobiele elektronica, zoals laptops, tablets en telefoons, is de onwetendheid zelfs iets groter; hierover denkt 40% van de Nederlanders dat beschadigingen door vallen of stoten verzekerd zijn via de basisdekking van de inboedelverzekering.

Meer duidelijkheid

Voor het verzekeren van een mobiele telefoon zouden verzekeraars een prominentere rol moeten spelen in de informatievoorziening, vindt 76% van de Nederlanders. Als het aan hen ligt, moeten verzekeraars duidelijker aangeven onder welke verzekering en welke dekking een mobiele telefoon valt.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.