Vijf Nederlandse verzekeraars in Europese stresstest

0

Eiopa heeft Aegon, Nationale Nederlanden en Achmea geselecteerd voor deelname aan een nieuwe stresstest. Op verzoek van DNB zullen ook ASR en Vivat aan de stresstest meedoen. In totaal nemen 42 grote Europese verzekeringsgroepen aan deze stresstest deel.

De vijf verzekeraars beslaan circa driekwart van de Nederlandse verzekeringsmarkt. Deze verzekeraars hebben ook deelgenomen aan eerdere Eiopa-stresstesten.

Kwetsbaarheden

Met een stresstest kunnen kwetsbaarheden in de verzekeringssector worden geïdentificeerd. DNB: “Met de komende stresstest wordt de weerbaarheid van verzekeraars tegen markt- en verzekeringstechnische risico’s getest. Daarbij bevat de stresstest ook een eerste inventarisatie naar de mogelijke gevolgen van cyberrisico’s voor verzekeraars. De exacte specificaties en bijbehorende scenario’s worden bij de uitrol van de stresstest, in de eerste helft van mei, bekend gemaakt. De resultaten van de stresstest zullen einde dit jaar publiek worden gemaakt.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.