Meer adviseurs laten zorgpolis links liggen

0

Het aantal financieel adviseurs dat actief is op het gebied van zorgverzekeringen is dit jaar afgenomen van 89% naar 82%. Van deze adviseurs verwacht 74% (was 79%) dit over 5 jaar ook nog te zijn.

Dit blijkt uit het Zorgonderzoek 2017, waaraan in totaal 205 financieel adviseurs hebben deelgenomen. Jaarlijks houdt Bureau DFO dit onderzoek onder financieel dienstverleners.

Gemiddeld heeft 17,8% van de huishoudens die klant zijn bij een advieskantoor daar één of meer zorgverzekeringen afgesloten. 60% (was 67%) van de respondenten zoek verwacht in de komende jaren groei in het aantal zorgverzekeringen waarbij men als adviseur of bemiddelaar betrokken is.

“Zorgverzekeringen zijn op dit moment al echte adviesproducten. Dat element van advies, en het vergroten van het ‘doen vermogen’ van de consument om meer eigen verantwoordelijkheid te nemen rondom zijn of haar gezondheid, zal in de komende jaren naar ons idee alleen maar sterker worden”, aldus Jurjen Oosterbaan Martinius.

Stad Holland de beste

Aan de adviseurs die meewerken aan het onderzoek wordt verzocht de dienstverlening van een tiental aanbieders van zorgverzekeringen op 18 punten te beoordelen. Het gaat dan om aspecten als de kwaliteit van het extranet, naamsbekendheid, snelheid administratief proces en ondersteuning ten behoeve van de advisering en bemiddeling door de adviseurs. Dit jaar is Stad Holland door financieel adviseurs opnieuw aangewezen als beste zorgverzekeraar.

Bureau DFO biedt een gratis samenvatting aan van het onderzoek

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.