Finance professionals minder honkvast

0

Werknemers in de financiële sector zijn het minst zelfverzekerd over hun huidige baan. 18% van de finance professionals verwacht zelfs binnen een jaar van werkgever te veranderen. Ook gaan medewerkers in de financiële sector het vaakst in op aanbiedingen van andere werkgevers.

Dit blijkt uit het jaarlijkse Intermediair Imago Onderzoek onder ruim 4.000 hoogopgeleide Nederlanders. Van de werknemers die denken binnen een jaar hun baan te verliezen, verwacht overigens meer dan de helft binnen zes maanden weer aan het werk te zijn.

Groener gras

In andere branches switchen werknemers vooral binnen de huidige werkgever van functie. In de financiële sector ligt dat volgens het onderzoek anders. Slechts 43% van de financials ziet een andere functie binnen dezelfde organisatie als volgende carrièrestap, ten opzichte van 55% van de technici en 52% van de docenten. De meeste werknemers in de financiële sector kiezen in de toekomst voor een andere functie bij een andere organisatie (55%).

Actiever op zoek

Volgens Garikai van Weydom, researcher bij de Persgroep Employment Solution, zijn financials vergeleken met andere functiegroepen, actiever op zoek naar een nieuwe baan. Ze worden ook vaker benaderd door recruiters.

Ruim 1 op de 3 financials wordt één of enkele keren per jaar benaderd voor een functie. In vergelijking met andere functiegroepen gaan zij hier ook het meest op in. 11% geeft aan regelmatig op een aanbod voor een functie van een andere werkgever te reageren. Het op korte termijn veranderen van werkgever heeft bij financials vaak te maken met een gebrek aan uitdagende werkinhoud (38%) of weinig doorgroeimogelijkheden bij de huidige werkgever (36%).

Rabobank populaire werkgever

Over het algemeen zijn werknemers in de financiële sector tevreden met hun arbeidsvoorwaarden; 47% geeft hun arbeidsvoorwaardenpakket een 8 of hoger. Toch zijn er een aantal zaken die financials graag naast hun basissalaris ontvangen. Een dertiende maand (42%), reiskostenvergoeding (33%) en de mogelijkheid om thuis te werken (33%) staan het hoogst op het wensenlijstje van werknemers in de financiële wereld. In vergelijking met andere functiegroepen verlangen financials samen met ICT’ers en technici het meest naar een auto van de zaak. Minder behoefte hebben ze aan tegemoetkomingen in trainingen en cursussen, terwijl dit in de zorg en het onderwijs juist hoog op het lijstje staat.

Financials werken volgens het onderzoek het liefst bij 1-Rabobank, 2-ING, 3-Philips, 4-ABN AMRO en 5-Shell

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.