26% financiële dienstverleners zegt dat beveiliging is verslechterd

0

De meeste financiële dienstverleners in Europa maken zich zorgen over de beveiliging van hun documenten in een digitale bedrijfsomgeving. Dat blijkt uit een recent onderzoek dat is gepubliceerd door Ricoh. Minder dan de helft (47 procent) van de ondervraagde bedrijven in de financiële dienstverlening is van mening dat de beveiliging van documenten nu beter is dan in 2009.

Meer dan een kwart (26 procent) denkt dat de beveiliging zelfs is verslechterd. Daarnaast is slechts een derde in staat de toegang tot documenten volledig te controleren. Dat betekent dat de meerderheid dus geen controle heeft over wie mogelijk toegang heeft tot potentieel gevoelige informatie, terwijl 63 procent zich wel doelen heeft gesteld op het gebied van documentrisicobeheer. 

“In de financiële dienstverlening is er, misschien meer dan in andere sectoren, een conflict tussen de twee werelden van digitale en papieren documenten. Onder druk van nieuwe regels en een veranderende klantvraag moeten organisaties snel nieuwe manieren vinden om hun essentiële informatie te beheren”, aldus Mark Boelhouwer, Director Strategy & Operations, Ricoh Nederland.. “Dit is één van de meest gereguleerde sectoren, maar de strijd om problemen met documentbeveiliging het hoofd te bieden toont hoe complex het is geworden om documentprocessen effectief te beheren.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.