2400 Fietsen via fietsportal Aon

0

Sinds begin dit jaar hebben 54 grote Nederlandse werkgevers met een gezamenlijk personeelsbestand van ruim 24.000 medewerkers, het digitale fietsportal van Aon in gebruik genomen. Via het fietsportal dat de verzekeraar aanbiedt in samenwerking met een aantal partners, kunnen werknemers een fiets – gratis of met korting – inclusief verzekering en pechhulp aanschaffen.

Tijdens de week van de duurzame inzetbaarheid (23-27 november) is het volgens Matthijs de Jong, specialist Urban Mobility bij Aon, belangrijk om stil te staan bij de fiets als troef om grip te houden op vitaliteit, zeker wanneer thuiswerken voorlopig de norm blijft. “De ontwikkelingen op het gebied van mobiliteit, duurzaamheid en mede door de coronacrisis veranderende behoefte aan reizen, maken dat veel werkgevers het moment aangrijpen om in te zetten op de (elektrische) fiets voor hun personeel.”

Gezondheidswinst

Sinds begin dit jaar zijn er via het portal al 2.400 nieuwe (elektrische) fietsen de weg op gegaan. De Jong: “Die cijfers laten zien dat 10% van de werknemers bereid is om hiervan gebruik te maken. Als zij al één dag per week de auto laten staan of het OV mijden, levert dat direct gezondheidswinst op. Indirect betekent het dat medewerkers beter in hun vel zitten en een hogere productiviteit hebben.”

Voordelen

Volgens de Jong zijn werkgevers voortdurend bezig met thema’s als duurzaamheid, vitaliteit, betrokkenheid en mobiliteit. “En natuurlijk speelt ook kostenbesparing een belangrijke rol. Juist nu, in de coronacrisis, is het een ideaal moment voor werkgevers om vanwege al die thema’s serieus na te denken over het stimuleren van de (elektrische) fiets. Door de pandemie staat de auto al stil en werken veel mensen vanuit huis. Na de crisis zullen veel mensen weer naar kantoor gaan, maar tegelijkertijd zal er blijvend meer thuisgewerkt worden. Het is daarom nu het moment voor werkgevers om door te pakken. We moeten mensen niet ‘uit de auto en op de fiets krijgen’, maar simpelweg ‘op de fiets’.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.