24 mei introductie 40-jarige ASR-hypotheek

0

De WelThuis Starters hypotheek met een looptijd van 40 jaar is vanaf 24 mei branche breed verkrijgbaar. De introductie volgt op een pilot waarin het product via een selecte groep adviseurs al kon worden afgesloten. Op HypoVak kan de hypotheekadviseur kennismaken met het product.

Door de langere looptijd heeft de klant uiteindelijk meer rentelasten, maar heeft nu meer financiële ruimte, stelt ASR in een toelichting. Bij een gemiddelde starterswoning van 230.000 euro betekent dat circa 135 euro lagere maandlasten. De Starters hypotheek biedt een klant de flexibiliteit om de hypotheek te kunnen laten aansluiten op de pensioenleeftijd. Bovendien kan de klant altijd 15% boetevrij aflossen per kalenderjaar.

Gescheiden lenngdelen

De WelThuis Starters hypotheek kan zowel voor niet-NHG als onder NHG worden gesloten. De hypotheek bestaat uit 2 gescheiden leningdelen; een aftrekbaar deel met een looptijd van 30 jaar (box 1) en een niet aftrekbaar deel met een looptijd van max. 40 jaar (box 3). De twee leningdelen vormen gezamenlijk één annuïteitenhypotheek met een looptijd van max. 40 jaar. Deze nieuwe hypotheekvorm heeft ASR afgestemd met de Belastingdienst.

HypoVak

Mario Menheere, COO van ASR Bank en ASR Hypotheken, zal tijdens HypoVak op 29 mei aan hypotheekadviseurs een uitgebreide toelichting geven op de nieuwe Starters hypotheek met een looptijd van 40 jaar. Onder leiding van Menheere is in 2017 het hypotheekbedrijf van ASR opnieuw ingericht en heeft hij samen met Herbert Meinders aan de wieg gestaan van de WelThuis Startershypotheek.

ASR Hypotheekfonds

De ASR WelThuis hypotheken worden ondergebracht in het ASR Hypotheekfonds, dat begin juni 2017 werd gelanceerd. Dit fonds biedt participanten de mogelijkheid om te beleggen in Nederlandse woninghypotheken. Het fonds streeft op termijn naar een omvang van enkele miljarden. Participanten kunnen kiezen uit twee subfondsen: een fonds met hypotheken mét NHG-garantie en een fonds met hypotheken zónder NHG-garantie.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.