2019 groei-jaar voor Scildon

0

Scildon heeft in 2019 het aantal nieuwe verzekerden, polissen en het premie-inkomen zien toenemen. De groei deed zich voor bij alle drie de kerngebieden waarin de verzekeraar in Nederland actief is: overlijdensrisicoverzekeringen, pensioen en vermogensopbouw.

Het geconsolideerde jaarverslag wordt mede door positieve herwaarderingen en gerealiseerde winsten op vastrentende waarden, afgesloten met een positief bruto eindresultaat van 48 mln euro. In 2018 werd hier nog 1 mln euro in rode cijfers geschreven. De totale bruto premie-inkomsten zijn met 19 mln toegenomen tot 229 mln euro. De kostenratio neemt af van 14,1 tot 12,8 procent en de NPS-score stijgt van 13 naar 19. Er is vorig jaar 6 mln euro netto meer uitgekeerd (217 mln euro). Het beleggingsresultaat is fors toegenomen van een negatief resultaat van 62 mln euro in 2018, naar 239 mln euro positief in 2019. Netto stijgt het aantal polissen met 2.000 tot een totaal van 179.000.

Crisisbuffer

Gert Jan Fritzsche, CEO van Scildon, omschrijft de Nederlandse markt in een toelichting op de 2019-cijfers als ‘uitdagend voor levensverzekeraars’. Maar door de recente ontwikkelingen wordt 2020 volgens hem het jaar van de ongekende uitdagingen. “Het lijkt erop dat we in een wereldwijde recessie komen die langer kan aanhouden. Hoe langer de crisis aanhoudt, hoe meer de fundamenten van de economie zullen worden aangetast. Verzekeraars kunnen bij het herwinnen van controle en vertrouwen, samen met professionele adviseurs, een nuttige rol spelen. Juist in deze onzekere tijd is er ook een belangrijke rol weggelegd voor financieel adviseurs en voor Scildon als verzekeraar. In tijden van zwaar weer moeten wij er staan voor onze klanten. Samen komen wij verder!”

Scildon heeft met een solvabiliteit van 210% eind 2019 voldoende buffers om dit zware economische tij het hoofd te bieden, stelt Fritzsche gerust. Ook door het prudente beleggingsbeleid van de maatschappij is er volgens hem een zeer solide financiële basis.

 

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.