2019: 1,2 miljard besparen op de hypotheeklasten

0

Ikbenfrits.nl heeft ruim 50.000 hypotheken onder de loep genomen. Hieruit blijkt dat in 40% van de gevallen een besparing op de maandlasten gerealiseerd kan worden. De adviesketen stelt dat Nederland dit jaar in totaal een potentiële besparing op de hypotheeklasten kan realiseren van 1,2 miljard euro.

Dat is een kleine 25 miljard euro over een periode van twintig jaar. Maar dan moet wel iedereen die zou kunnen besparen dit jaar ook daadwerkelijk zijn hypotheek moeten oversluiten. Want deze besparing wordt na 2019 een stuk lager, waarschuwt Casper van Groos in zijn blog op Ikbenfrits.nl. Versnelde afbouw van de hypotheekrenteaftrek, beëindiging van het opkoopprogramma van de ECB en hoogstwaarschijnlijk een stijging van de hypotheekrente zorgen ervoor dat de kans op besparing kleiner wordt.

2018: 62 miljoen

In 2018 lag de gemiddelde besparing volgens de adviesketen op 16.557 euro over een periode van 20 jaar. “Het oversluiten van een hypotheek levert daarmee in Nederland dus gemiddeld 827,85 euro per jaar op. Dit betekent dat in 2018 ruim 62 miljoen euro is bespaard door alle Nederlanders die over zijn gesloten.” Er zal dus nog wel iets moeten gebeuren willen we dit jaar de 1,2 miljard euro kunnen aantikken als nationale besparing op de hypotheeklasten.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.