20.000ste financiële begrip

0

De Financiële Begrippenlijst (DFB) publiceerde vandaag het 20.000ste begrip. Het Nederlandstalige online woordenboek op het gebied van economie, geld, geldzaken, financiële markten, beurs en beleggen, werd in juni 2007 gelanceerd. Binnen de kennisbank waren destijds 5.100 begrippen beschikbaar.

De financieel-economische kennisbank wordt dagelijks geraadpleegd door particuliere beleggers, financiële professionals, vertalers, adviseurs, studenten en scholieren, die ook regelmatig suggesties aanleveren voor nieuwe termen. Maandelijks wordt er via de gratis kennisbank meer dan 200.000 keer uitleg bij een financieel begrip of afkorting opgevraagd. Dagelijks wordt aan het begin van de werkdag via Twitter het Begrip van de Dag verspreid. De DFB-redactie wordt gevormd door Herman Harbrink Numan en Eric Schreurs.

It’s the economy, stupid

Een beroemde oneliner die vooral bekend werd doordat Bill Clinton hem gebruikte tijdens de Amerikaanse presidentsverkiezingen van 1992, die hij won van George Bush. Met het begrip ‘Het is de economie, stommerd’ bereikt DFB vandaag de mijlpaal van 20.000 gepubliceerde financiële begrippen. Een begrip dat door de Corona pandemie weer actueel is geworden.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.